marți, februarie 27, 2007

vanatoru' de recompense

Problema cainilor de pe strazi e veche. De obicei devine acuta in perioadele in care cainii se imperecheaza si umbla pe strazi in haite. Oamenii de bine au impresia ca se aduna in haite ca sa manance cetateni cumsecade (eventual straini ca sa ne strice prestigiul de europeni civilizati). Primarii oraselor trimit hingherii si-i aduna sau, varianta mai cotita, se apuca sa deratizeze si absolut din intamplare mor si cainii de pe strazi.
Am vazut in Calimanesti cum se recolteaza cainii vii de pe strazi, cum urla si cainii si oamenii, ai senzatia ca esti in evul mediu.
Am vazut in Rm.Valcea cum strang gunoierii cainii morti dupa deratizari.
Am vazut oameni seriosi, cetateni care merg regulat la biserica si tin posturi turband la aparitia unui caine si utilizand orice mijloc (bolovani, bete, urlete) pentru a goni bestia.
Am vazut cum unul, dintr-o caruta, i-a tras un bici unui amarat de caine care mergea pe trotuar. Din senin. Apoi unu' dintr-un Citroen l-a injurat pe asta cu caruta ca ii strica imaginea de membru UE cu mijlocul lui de transport da' asta e alta istorie.
De ce se intampla toate astea? Ii percepem ca pe un pericol? Credem ca vor sa ne fure mancarea, banii, teritoriul.
Care este diferenta dintre noi si ei?
Un caine de Bucuresti e cotat la un milion. Da' un om?

Niciun comentariu:

azi