miercuri, septembrie 10, 2008

moarte inlocuitorilor!

solutia comunismului - surogatul. in loc de carne aveam salam cu soia, tacamuri, adidasi, in loc de paine mancam batoane, in loc de cafea nechezol, in loc de coca cola cico, in loc de poezie adrian paunescu, in loc de pictura sabin balasa, in loc de filme sergiu nicolaescu, in loc de libertate cenaclul flacara, in loc de viata o iluzie. si ce bune erau toate pentru ca nu stiam ca exista si altceva. daca la vremea respectiva v-ati simtit bine vazand tampeniile alea de filme nu inseamna ca ele au cu adevarat valoare. sunt putine filmele din perioada comunista care iti dau de gandit. cel mai bun exemplu (dupa parerea mea) e morometii. sau padurea spanzuratilor. un foarte mare actor al perioadei comuniste e victor rebengiuc. comunismul a fost ca o ciuma, a distrus tot ce era de valoare. uitati-va la filmele cu actori formati inainte de '45 (grigore vasiliu birlic, alexandru giugaru, ion fintesteanu, ion lucian - doar cateva exemple) si apoi la cele turnate cu actorii formati dupa '45 ca sa puteti face o comparatie. respectul pentru filmele din perioada comunismului e, de fapt, nostalgia iluziei de bine pe care o simteam atunci.
vestea buna e ca romania incepe sa se trezeasca, ca din... nimic apar oameni de valoare care incearca sa ne traga pe toti inainte. prefer sa ma doara filmele lu' cristi puiu decat sa ma tampeasca cele ale lui sergiu nicolaescu.

asta e un comment pus la visurat pe blog

Un comentariu:

ghrayada spunea...

aseara am revazut cateva scene din nea marin miliardar (ce-am mai ras acu o suta de ani cand l-am vazut) - de ce mama dracului se auzea roling stones cand ajunge nea marin la hotel? zi, bre, sergiule!

azi