miercuri, iunie 10, 2009

la noi

oraselul nostru nu e ca alte orase pe care le stiti voi. da, stiu, o sa ziceti ca si cioara spune de puii ei ca sunt cei mai frumosi, dar eu o sa vin cu un argument. nebunii nostri sunt altfel decat ai vostri:
- vicky italianu' este un tip la vreo 50-55 de ani. il stiu de vreo 17-18 ani. se zice ca ar fi devenit asa in urma unei povesti amoroase, nu cunosc detalii asa ca ma abtin. ideea este ca omu' bea de stinge, nu stiu daca are timp si de altceva, cred ca se hraneste cu alcool. e mereu bine dispus, daca-i dai ceva de baut nu mai scapi de "va salut stimata doamna/domn, hello, lady". daca-l provoci iti canta Lady Madonna si Canarul. si-a vandut (mai mult donat) casa unor tigani care l-au dat afara si de atunci doarme pe unde apuca (statii de autobuz, scari de bloc etc.) cand n-are bani de bautura se duce la inmormantari, parastase si alte paranghelii de gen. l-am vazut o data scapandu-si un coleg de la accident(ala era dus total cu pluta si vroia sa traverseze printre masini si sa vina la vicky care avea o sticla cu ceva tentant). vicky statea tolanit pe o banca cu sticla aia pe burta si cand a vazut ce vrea ala sa faca a sarit ca ars si a urlat, gesticulat, injurat pana l-a oprit. ca o paranteza nedeschisa intre timp colegul lui a murit, l-au batut unii intr-o iarna, a aparut desfigurat pe strazi si in cateva zile a murit. azi vicky era prin piata - imbracat frumos (are niste sponsori cred) cu blugi, tricou si sapca rosii si baston din aluminiu. merge balanganindu-se si salutand in dreapta si stanga.
- focica este o alta figura. a fost asistenta medicala iar acum la pensie si-a propus sa faca ordine in calimanesti. se crede sefa statului si merge pe strazi dand directive unor subalterni imaginari. obsesia ei, asa cum am scris si acolo este posta. merge acolo cu tabele pe care sunt trecute zeci de nume in rubrici numai de ea stiute si intelese. cere pensia de guvern pentru ca ea e seful statului si s-a sacrificat pentru oameni. macar atat respect pentru ea. toata lumea o ignora de obicei.
- un alt personaj, nou aparut in zona e un tip tot la vreo 50-55 de ani, inalt, bine facut, grizonat, cu figura de om inteligent. pasiunea lui e sa mearga in chiloti pe strada. adica poarta o camasa si chiloti. uneori are legata in jurul soldurilor o camasa alteori uita sa-si puna chilotii. cand apare pe strazi incepe circul: toti copiii se tin dupa el, am asistat la o discutie intre doua fetite - ce vrei, fata sa vezi? hai, fata, ca vreau eu sa vad ceva! - au tulit-o cu bicicletele dupa el. altii arunca cu mingea in el, el se face c-o arunca in fata masinilor. azi eram la primarie cand a venit o doamna: e unu dezbracat la xerox (poate vroia sa copieze ceva, zic eu). toata lumea a tulit-o in strada. gardienii au luat-o la fuga agitandu-si bastoanele. nu m-am dus sa vad ce s-a intamplat.

ei, ce ziceti? ai vostri cum sunt?

Un comentariu:

DoDu spunea...

nebunii nostri parca sunt mai intelepti

azi