miercuri, noiembrie 03, 2010

moment tensionat in relatiile romano-germane

ilustratie - gabriel ungureanu



Un scandal urias e pe cale sa explodeze in relatiile la nivel inalt dintre Romania si Germania. O persoana din staff-ul oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul a declarat ca Angela Merkel a vizitat Romania la insistentele scriitoarei Herta Muller intr-o incercare disperata de a-l convinge pe Traian Basescu sa renunte sa mai citeasca doar Levantul, cartea scriitorului Mircea Cartarescu.

Herta Muller ar fi declarat ca daca presedintele Traian Basescu nu citeste si cartile ei va renunta la premiul Nobel primit anul trecut. "Nu mai suport gandul ca primul presedinte care a avut curajul sa condamne oficial comunismul nu citeste ceea ce am scris eu".

Din pacate, presedintele Traian Basescu a declarat ca a fost profund indurerat de decizia Academiei Regale Suedeze de a o premia pe scriitoarea germana Herta Muller in detrimentul scriitorului roman Mircea Cartarescu. "Ca forma de protest, a declarat presedintele Basescu, voi continua sa citesc Levantul pana cand se va face dreptate".

Intrebat cum comenteaza aceasta situatie tensionata Mircea Cartarescu a declarat ca el este apolitic si nu doreste sa intervina in chestiuni care nu il privesc in mod direct.

Ramane de vazut daca presedintele Traian Basescu, in scopul detensionarii relatiilor diplomatice, va renunta la protestul sau si va accepta cartile cu autograf oferite cu recunostinta de scriitoarea germana sau va continua sa citeasca Levantul pana cand Mircea Cartarescu va primi premiul Nobel.

4 comentarii:

mosu spunea...

o solutie ar fi ca Herta Muller sa rescrie Levantul in varianta securisto-ceausista (eventual cu sprijinul lui Cartarescu) si astfel s-ar putea putea impaca varza suedeza cu capra romaneasca…
nu stiu, zic si eu…

ghrayada spunea...

iti dai seama cum l-ar lovi nostalgia pe Basescu? sigur i s-ar scurge 3 lacrimi de emotie sau... mai stii, poate pune el mana pe condei si le arata cum se face...

DoDu spunea...

Am si eu o nedumerire, cine e Basescu asta?

ghrayada spunea...

chiar asa! cine naiba e Basescu asta?

azi