vineri, ianuarie 26, 2007

de familie

iar americanii...

Saptamana trecuta am vazut Super Size, filmu cu ala care mananca o luna numai la McDonald's si e gata sa dea coltu' dupa ce se ingrasa nu stiu cate kilograme. Am vazut acolo ca peste 60% din americani sunt obezi, ca unu din patru copii are probleme cu slanina, ca durata lor de viata scade cu 15-20 de ani, ca dau semne de ciroza inca din adolescenta. Asta m-a facut sa realizez ca America are o problema mai mare decat criza petrolului. In curand o sa avem de-a face cu criza organelor pentru transplant. Vreau sa spun : criza lor...organele noastre. Vad cum fac rost de petrol si ma intreb unde vor gasi organele. Ce dictatori or sa mai dea jos, ce teroristi or sa mai aiba de cautat si de negasit...

miercuri, ianuarie 24, 2007

mea culpa

Fratilor, zilele astea n-am timp nici sa mor da' sa mai incerc sa si gandesc. In perioada asta a lunii toti contabilii dezordonati ori stau cu nasul in declaratii si deconturi de tva ori alearga cu declaratiile respective pe la directiile...statului. Nu vreti sa va povestesc cat de frumos e sa stai pe la cozi, sa faci spume cand o functionareasa cu mutra placida iti da cu firma in cap pt ca vreun director imbecil a dat nu stiu ce directiva care innebuneste lumea dar...contabilii sunt oameni cumsecade si nu se plang, ii lasa pe toti sa le dea peste nas ca au nasu' mare de fel. Hai ca nu mai stiu de unde a inceput propozitia si nu vreau oricum sa bat campii in directia asta.
Neuronii mei striga A.M.R.

marți, ianuarie 23, 2007

muzici

amalia rodriguez
guano apes
tiamat
roby lakatos
marilyn manson
oum kalsoum
gary moore
gogol bordello
luz casal
beethoven
dulce pontes
sade
doors
janis joplin

imi place joaquin cortez

leapsa

O data primesc si eu leapsa (de la goja) si...in loc sa fiu pe faza...eu..plecata cu sorcova.
Cica sa-mi marturisesc viciile. Neaparat 5. Pai...
1)sunt carcotasa,
2)dezordonata,
3)mofturoasa (la mancare),
4)beau prea multa cafea,
5)ma las prea usor calcata in picioare (?)
Ei, uite ca mi-am facut autocritica.
Dau si eu mai departe la oroles si curtezana

duminică, ianuarie 21, 2007

vineri, ianuarie 19, 2007

stire

am aflat la stiri, pe realitatea, ca vantu o sa bata cu putere...astept sa vad pe cine...

miercuri, ianuarie 17, 2007

De vanzare...

Vand inteligenta. Plata in rate, fara giranti.
Poate fi utilazata de luni pana vineri, de la 08.00 la 16.30. Respecta programul de lucru din reflex fara a fi necesara o setare speciala.
Raspunde la comanda vocala.
Durata de viata este de circa 30 ani, aceasta putand fi prelungita cu conditia reducerii programului de lucru si a administrarii regulate de lecitina.
Un periaj usor, din cand in cand, poate duce la cresterea randamentului.
Sambata si duminica se recomanda reincarcarea.
Pentru relatii sunati la telefon.

luni, ianuarie 15, 2007

Eu femeie, tu barbat

Mintea mea simte atingerea degetelor tale arzandu-mi ideile
Pielea ta vreau sa caute caldura dorintei din gandurile mele
Sangele meu simte flacarile din sangele tau
Vreau sa-mi incalzesc mainile la focul pe care l-ai pus in craniul meu
Hai sa uitam ca eu sunt femeie si ca tu esti barbat
Ca eu sunt eu si ca tu esti tu
Hai sa fim noi si restul lumii sa se duca.
Macar pentru un timp.
Hai sa uitam si de timp
Si de oameni
De tot
Hai...

duminică, ianuarie 14, 2007

Tocmai

am vazut un concert - Love Songs, Leipzig. Roby Lakatos si invitatii lui. Adica vioara, acordeon, fado, tango, blues. Imi place ce face tiganul asta cu mutra de muschetar...cumsecade. Tiganii nostri par a fi cei mai needucati din europa. De fapt am ascultat demult ceva muzica tiganeasca veche. Era trista, foarte trista. trebuie investigat. :)

o avea probleme cu banii...

domestic

Week end linistit. Preocuparea de baza? Camera foto. Facutul si aranjatul de poze. Am fost in peisaj, am facut 1,5 gb de poze naspa, dracu' stie de ce n-au iesit. Nu-mi place niciuna. Realitatea e ca la cata tehnica cunosc...pozele mele ies uneori binisor pentru ca am oarece noroc.
Am vazut apocalypto al lui mel gibson si, trebuie sa recunosc, mi-a placut. M-a surprins. Ma asteptam sa fie in stilul lui, mult sange de amoru' artei, eroi etc. N-a fost asa, violenta din film pare normala, face parte din viata personajelor, chiar ma uimeste asta la mel gibson. Sunt doar fapte de viata, nimic nu pare exagerat sau melodramatic. Pare un fel de documentar. Cu exceptia introducerii:"O mare civilizatie nu poate fi cucerita din afara pana ce nu s-a distrus ea insasi dinauntru... W. Durand " filmul nu pare sa emita judecati, iti prezinta faptele si te lasa sa analizezi singur. Mi-a placut.

joi, ianuarie 11, 2007

flower-power

Fire!!!!

zorba

In sfarsit am vazut si eu Zorba, The Greek. Un film despre care nu are sens sa vorbesti pentru ca nu e nimic de zis. E un film care te face sa te intrebi cine esti si pe unde mai esti. Te face sa fii recunoscator Dumnezeului in care nu crezi pentru ca te lasa sa vezi ce trebuie atunci cand trebuie. Poti sa spui "et in arcadia ego". Nu mai este nevoie de altceva dupa ce-l vezi. Ce Casablanca, ce Nasul, ce Pe aripile vantului...mi se rupe de toate astea. N-au nimic in comun cu noi, ca popor. Noi suntem aproape de zorba, de karamazov, de kusturica...Ce UE? Ce...

marți, ianuarie 09, 2007

cineva vrea sa iasa...

tot americanii...

Pe vremea lui Ceausescu invatam in scoli ce bine e sa construiesti socialismul, ce bine este sa traiesti intr-o societate multilateral dezvoltata etc etc.
Americanii se bat cu pumnul in piept in privinta democratiei lor; respecta toate drepturile oricui si aplica legile fara discriminare. Si atunci ma intreb: daca doar 14% dintre americani vor razboi, daca democratii care, inteleg eu, sunt majoritari in Congres s-au saturat sa caute arme de distrugere in masa acolo unde n-au fost niciodata iar Bush intentioneaza sa trimita inca 20000 de soldati in Irak se cheama ca SUA e cea mai democrata dintre toate democratiile?

asemanari

Aseara, dupa lupte seculare, am reusit sa vad un film. Hidalgo. Cu Aragorn din Lord of The Rings. Poveste frumoasa, imagini frumoase, americaneli... El, baiat bun, cam fara de teluri in viata, precum calul lui Fat Frumoas al nostru, ca sa folosesc o comparatie in ton cu subiectul, se scutura din amorteala, se bate cu aia raii(arabi, normal) si castiga premiul cel mare cu ajutorul caruia salveaza mustangii de la moartea pe care le-o pregatea statul. La final, ca la orice film care se respecta, scria ca filmul a fost inspirat din realitatea aia nemaipomenita a lor. Adica eroul cu pricina chiar a existat. Mi-a venit in cap asemanarea cu realitatea zilelor noastre: lupta pe care o duc americanii in Irak pentru castigarea premiului cel mare (petrolul, in cazul asta) care sa le mangaie sufletul lor de salvatori ai restului lumii asteia bantuite de teroristi rai care nu vor sa share-uiasca petrolul lor cu restu' lumii.

marți, ianuarie 02, 2007

UE

Eternitatea mea si-a gasit sfarsitul in ue. Asa, am intrat in ue..."Viata noastra se va schimba radical" zicea una la tv. De teama sa nu dau nas in nas cu schimbarea am stat numai in casa astea doua zile care au trecut.
Maine n-am de ales si trebuie sa ma duc la serv. ca si pana acum.
A fost bine, pana la urma, desi au fost doar cateva zile. Am trandavit toata ziua, am terminat sexus, m-am uitat la cateva filme. Dar de maine incepe iar nebunia. Deja ma simt ca un evadat care se asteapta dintr-un moment in altul sa fie prins.
Nu mi-a placut niciodata perioada de inceput de an la serv. Sunt o gramada de chestii de facut si n-am niciun chef de reintalniri, pupaturi,zambete false, chicoteli aiurea-n tramvai. Plus corvoada hartiilor pe care le am de facut. Naspa.
Zilele astea am studiat diverse bloguri. Ce-am observat? Blogurile americanesti sunt de doua feluri: de sex masculin - tot felul de predicatori care explica profanilor biblia de la cap la coada si cele de sex feminin - nevestele care-si arata cu mandrie pozele de familie: cum au impodobit ei bradul, cum aia micii au pus globuletele, cum ala mare ii tine pe aia micii dupa cap etc. Toate cu nume, adrese, tot ce trebuie pentru o identificare in eventualitatea vreunei impartiri de premii etc. In schimb blogurile asiaticilor imi plac. Au in ele ceva fresh, de fapt e, probabil, exoticul; aia cand ranjesc fasolea la camera foto iti starnesc invidia - de ce dracu se simt asa de bine? Nu inteleg eu prea multe din ce zic ei p-acolo da' imi plac. Blogurile romanilor sunt cu greutate. Toti, da' absolut toti au gasit unde sa-si exprime talentul scriitoricesc care zacea nedescoperit in ei. Fara nume si fara poze...Ca si mine.

azi