luni, martie 16, 2009

se intampla cateodata sa ai un moment de luciditate, sa te opresti din mers si sa te intrebi la ce bun. viata ta nu e nici mai buna nici mai rea, doar te opresti si cumva, din afara te uiti peste tine.au zburat toate iluziile tale. la ce bun toate planurile realizate sau nu pe care ti le-ai facut? nu e o problema de hormoni, nici de luna plina sau de luna noua, n-a murit nimeni, viata ta nu e altfel decat a fost pana acum si totusi dintr-o data iti vine sa te asezi jos si-ti doresti sa nu te mai ridici niciodata, sa stai acolo si sa te uiti dinafara cum ti se desface carnea de pe oase, cum te scurgi in praf.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cumplita mai esti cand scrii. Acum intelegi de ce unii devin alcoolici, au prea multe momente de astfel de luciditate

Anonim spunea...

Iluziile au fost reale pana cand ai avut un moment de luciditate. Clipa aia pare suferinta si dorinta de a te scurge in pamant - sau la altii dorinta de-a bea :). Suferinta si gandul: "la ce bun?" este ecoul disparitiei iluziilor care nu vor sa cedeze asa usor, care incearca sa-ti spuna ca fara ele nimic bun nu se va mai intampla in viata ta. In unele locuri ecoul se aude mai tare, mai clar sau pentru mai mult timp - "treci peste!", "mergi mai departe!" - si daca vrei poti sa te opresti si sa-ti plangi de mila foarte mult timp ascultand ecouri. Dar dupa cum te cunosc ma indoiesc de asta. Luciditatea, pe de alta parte nu este usor de pierdut pentru ca ne nastem in aceasta lume nu suntem doar aruncati. Luciditatea este in noi si odata ce simtim lucrul asta o sa devina ca un far. Luciditatea nu este insa liberul arbitru si nici nu ne spune sa incepem sa asteptam sa castigam ceva traind in ea sau sa incepem sa traim cu frica ca vom pierde ceva. Cu alte cuvinte, sa nu asteptam nimic, decat la cele ce vom pune chiar noi in ea.

ghrayada spunea...

dodu - excesele dauneaza intotdeauna, e bine sa ai simtul masurii si cu luciditatea asta

gabi - deci luciditatea e parte componenta a noastra, ne nastem cu ea dar nu este liberul nostru arbitru, e un soi de capacitate de a te privi obiectiv, de a te debarasa de iluziile subiectivitatii si de a-ti exercita liberul arbitru?

Anonim spunea...

Viata este reala sau este iluzie?
Cine poate raspunde ar trebui sa fie mai mult decat subiectiv-obiectiv-in-viata deoarece ar trebui sa cunoasca subiectiv-obiectiv-in-moarte si ce este moartea.
Liberul arbitru nu poate fi luciditate deoarece a face ce vrei nu te duce mereu acolo unde trebuie.

maitrreya spunea...

A face ce vrei nu te duce unde trebuie dar te duce undeva.A sta si-a astepta un val bun de multe ori nu te duce nicaieri.

Gabi spunea...

Deci dupa mine eu zic sa faci ceva care sa te duca undeva... adica mai bine decat nicaieri... tu ce zici?

maitrreya spunea...

Pai tocmai aia ziceam :)

azi