vineri, aprilie 06, 2007

trafic

Plec cu trenul. Rapid - Sageata Albastra, tren cu staif. Ma duc in gara din Caciulata - pauza. Gard de jur imprejur, un lacat in poarta. Cineva zice ca a cumparat unu' gara. Vine trenul. Unii care ziceau ca se iau bilete din tren se duc la conductor, stau putin de vorba cu el si pleaca. Ma urc pentru ca n-am alta solutie. Pana la Rm.Valcea liniste. Ma dau jos in viteza si cumpar bilet. Ma duc la locul pe care l-am cumparat si...surpriza: pe scaun e o coaja de banana, alaturi o punga de seminte, in fata alte banane si diverse ambalaje mototolite. Cand pleaca trenul vin locatarii: cele doua controlorese, ca nu stiu cum se zice. Isi strang ofensate (aproape) toata mizeria si se muta alaturi. Una isi scoate pantofii si isi intinde picioarele pe scaunul din fata, cealalta mananca zgomotos seminte. Se apuca sa dea telefoane :
- Ce faci ba, Florine, la multi ani (era in duminica Floriilor) ha, ha, ha (cu sonor maxim si in gen Basescu). Hai ba ca tu nu esti acasa de vorbesti asa. Ce ma ca noi n-am facut nimic ca tu erai inapoiat rau, ha, ha, ha si hi, hi, hi...Hai ba ca eram prosti etc.
Tot compartimentul asculta jenat. Eu nu mai citesc Umberto Eco. Ajungem in statia urmatoare si tipa se indreapta spre usa hahaind de-a lungul compartimentului.
Liniste.
Pot sa citesc.
Slap...slap...
-Buna ziua, va rog sa prezentati biletul...

Niciun comentariu:

azi