duminică, mai 20, 2007

electorale

- basescu spune pe realitatea ca il intereseaza foarte tare rezultatul referendumului pentru a vedea cum sta cu procentul fata de alegerile din 2004. Ce sondaj mai bun decat asta si-ar putea comanda?
- forta democratiei in actualul context inseamna 43 % din cetatenii cu drept de vot.
- in 2000 pnt-cd- ul a fost scos pe tusa cu ajutorul pd-ului, in mod special al ministrului transporturilor.
- in 2007 pnl-ul pare sa ia aceeasi directie.
Ma apuca greata cand vad o multime de oameni, aparent inteligenti, cum pica in plasa lui. Parca-l vad pe a.paunescu si cenaclul flacara. nevoia de fronda a poporului, a tinerilor mai ales, era satisfacuta intr-un mediu controlat. Se vorbea de libertate, pace, democratie, binele poporului. aceeasi situatie e si acum. oameni fara dram de minte sau oameni care n-au timp de politica iau de bun orice discurs populist al unuia inzestrat nativ cu un malefic dar al imbrobodirii maselor. basescu e un escroc sentimental, diferenta fiind ca el nu escrocheaza o persoana ci un popor. "va iubesc" - urla in microfon si mii de fraieri au lesinat precum pustoaicele la concertele vreunui sex simbol.
O categorie aparte sunt cei care spun ca voteaza cu el pentru ca nu exista alta optiune mai buna. Oare de ce nu exista? Chiar nu sunt si oameni bine intentionati in tara asta? Nu cumva n-au acces la covorul rosu? Nu cumva sunt tinuti in spate? Sau, si mai rau, nu cumva nu vor sa intre in mocirla?
Si atunci, de ce sa particip la sondajul lui basescu? Mi-amintesc cum, acum 6 ani si jumatate, se imbulzea lumea sa voteze cu iliescu pentru a nu iesi vadim presedinte. "Ce, vrei sa iasa nebunu' ala?". Si atunci am preferat sa stau pe margine decat sa fiu carne de tun in jocurile lor.
Nu, nu sunt impotriva votului da' daca nu am cu cine de ce sa votez?

Niciun comentariu:

azi