miercuri, mai 23, 2007

Traian Basescu si pasarica de tiganca imputita

Discutie in taxi. Intre taximetrista si unul dintre cei patru clienti ai ei:
- Eu chiar nu inteleg de ce se face atat caz de chestia asta cu ziarista. Si eu as fi facut la fel. Pai vii tu sa ma filmezi in timpu' meu liber, cand sunt cu nevasta la cumparaturi? I-as fi dat cu telefonu-n cap.
- Da, asa e. Si c-a facut-o p-aia tiganca imputita...pai toti vorbim asa in intimitate. Nu mai stiu ce sa mai scorneasca ziaristii astia. Acu' tre' sa avem grija ce vorbim intre noi ca, mai stii, vreun ziarist ceva...
Taximetrista e, de fapt, profesoara de chimie da' intre ore face si ea un ban cinsit iar clienta care-i dadea dreptate e ceva sefa in nu stiu ce comisie de cultura la nivelul judetului Valcea.
N-o sa ma leg de faptul ca Traian Basescu a ramas cu frigiderul gol tocmai in ziua de referendum si s-a gandit el sa se duca la cumparaturi la ora aia cand toti ziaristii visau sa-l prinda in cadru.
Se pare ca s-au dus vremurile cand erau modele cei care stiau sa vorbeasca civilizat, elegant care stiau sa loveasca cu o vorba de duh, cu o intepatura ironica. Nu, acum presedintele e unul dintre noi, adica de-al nostru : vorbeste ca noi, rade ca noi, injura ca noi, merge la cumparaturi ca noi...Stii...si noi putem sa fim presedinti, nu?
Smecherasul de cartier, cel care-i considera pe ceilalti gaozari, pasarici...cine mai stie cum a ajuns modelul spre care tinde romanul? E romanul genul asta de individ?
Ce pot sa spun - il iubeste femeile....si el stie asta.

Niciun comentariu:

azi