marți, februarie 26, 2008

pe la cozi...

azi am umblat creanga prin oras cu declaratii pe la institutiile statului. Deci am stat la cozi si am vazut lume. Cateva exemple:

- Mi-a placut de femeia aia de la nemti, zice un mos cu fata de contabil atoatestiutor (ca mine adica, atoatestiutor mai nu contabil). Femeia de la nemti? Cine, bre, Claudia Schiffer?
Dupa ce-au pus-o acolo, cancelar sau ce e ea, continua el, s-au dus astia, ziaristii, sa-i ia interviuri. "Nu dau niciun interviu. Vorbiti cu specialistii ca d-aia sunt specialisti!"
Tare rau Angela Merkel asta. Bantuie prin capetele batraneilor nostri in loc s-o lase pe Claudia Schiffer. Eheei, taica, daca nu pierdea Hitler razboiu....

- Sa dea domnule o lege, zice o femeie la vreo 38-40 de ani, sa nu dai nimic la stat si nici statul sa nu-ti dea nimic tie. Niciun leu. Sa vezi ce bine ar fi atunci. Tu muncesti ca prostu si le dai lor 25% degeaba. Isi bat joc.

- Mie imi place la cozile astea, zice un tip la vreo 30 de ani, cunosti tot felul de oameni, afli ce se mai intampla in tara, ce legi s-au mai schimbat, ce mai e la moda. Daca mai vin de cateva ori ma insor.

- Saru-mana, doamna Nustiucum, ce faceti, cu declaratiile? Un baiat la vreo 20 de ani. Dupa tonul cu care vorbeste si dupa hainele colorate si inzorzonate cu stelute si floricele pe care le poarta imi dau seama ca doamna Nustiucum nu este obiectul dorintei individului ci modelul pe care-l invidiaza pentru ca ea are si el n-are.

Oameni, oameni, oameni....

Eu incerc sa frunzaresc ultimu roman al lui frederic beigbeder care, cica, e cel mai bun roman al lui.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Place!
Ildicam

ghrayada spunea...

:)

azi