duminică, noiembrie 19, 2006

2006

Popa din Calimanesti ii pune pe enoriasii lui sa semneze undeva ca sunt impotriva casatoriei intre persoanele de acelasi sex. Enoriasii respectivi, plini de zel, ne-au cerut si noua buletinele, ca sa ne puna pe lista cu "cei care sunt contra".
Stau si ma intreb, in conditiile in care tinerii nehomosexuali nu prea se mai casatoresc, de ce biserica nu intelege sa aprecieze dorinta unora de a se casatori. Sa le fie teama ca mersul la biserica si la primarie pentru unirea destinelor va deveni o practica doar a homosexualilor? O necesitate specifica lor?

11 comentarii:

Anonim spunea...

Faptul ca folosim acelasi cuvant, "casatorie" si la primarie si la biserica nu inseamna acelasi lucru. Nu poti sa si crezi in Dumnezeu si sa fii homosexual. Ori una ori alta. Pentru ca se exclud reciproc. In Biblie scrie clar: "nici malahienii (e.g. cei care se masturbeaza), nici homosexualii nu vor mosteni imparatia cerurilor". Probabil ca inca esti la varsta la care crezi ca totul in viata se leaga de sex - cel putin asa vad eu din comentariile tale. Stiu ca probabil nu o sa ma crezi (nici eu nu am crezut la varsta ta), dar trebuie sa treci peste asta si sa te uiti la lucrurile importante in viata. Nimanui nu ii pasa de fericirea ta si nici de nefericirea ta. Poate doar familiei si prietenilor.

P.S. Dragostea este in suflet. Punct. Nu in sex. Crede-ma, sunt un om casatorit. (si la primarie, si la biserica)

ghrayada spunea...

Ce au in comun homosexualii si malahienii? Irosirea spermei, nefolosirea ei pentru procreere. De asta nu mostenesc imparatia cerurilor? Neavand urmasi genele lor dispar, nu?
Da, cred ca foarte multe in viata se leaga de sex sau de lipsa de sex. Pentru ca eu cred ca dragostea este o consecinta a unei potriviri sexuale, prin asta ajungand iar la reproducerea pe care Biblia pune mare pret.
P.S. Dragostea nu este doar in suflet este peste tot. Cand este. Daca nu este....

ghrayada spunea...

Da, dragostea este peste tot, dar o gasim fiecare pe unde putem, fiecare avem calea noastra, receptorii nostri de...prins dragostea. Ramane sa reusim fiecare sa intelegem care este calea cea mai potrivita pentru noi.

Anonim spunea...

Homosexualii si malahienii si multe alte categorii de oameni (nu doar barbati, asa cum ajungi tu la "sperma pentru procreere") sunt niste oameni cuprinsi de vicii. Niste oameni care nu au sufletul liber.

Dar mai bine uite ce scrie in Biblie (poti sa dai click, sa stii ca nu musca)

legat de malahieni si homosexuali (sodomiti) si alte categorii

legat de dragoste

Acum sper ca ti se pare clar ca ori crezi in Dumnezeu ori te ocupi de sex in viata. Sau de fumat. Sau de orice altceva care ajunge sa fie un viciu.
Acesti oameni nu mostenesc imparatia cerurilor nu din cauza genelor, ci din cauza viciilor care au pus stapanire pe ei.

Nu, categoric nu, dragostea este doar in suflet. Restul este cenusa. Insa doar dupa ce vei cunoaste aceasta dragoste din suflet vei vedea cenusa. Sexul este doar o consecinta, nu un mijloc.

ghrayada spunea...

Da, asa este, orice poate sa ajunga viciu, prin exces, inclusiv religia. Daca Dumnezeu ne-a facut asa inseamna ca avem ceva de invatat, ceva de descoperit. Exista un timp pentru toate.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=18&cap=3
Nu cred ca Dumnezeu face o piatra pe care nu poate sa o ridice.
Cine sunt eu sa ii judec pe altii? Poate ca homosexualii si ceilalti "viciosi" isi au rostul lor pe pamant, poate Dumnezeu i-a facut pentru a oferi un exemplu negativ, cine poate sa stie?

Anonim spunea...

"Nu poti sa si crezi in Dumnezeu si sa fii homosexual."
Ce-mi plac mie aia ce cred ca-l cunosc pe Dumnezeu... Si in consecinta fie si il asculta orbeste...
De ce-s ei asa de sigur ca Dumnezeu comme ca zis-a? Doar pentru ca altfel i-ar potopi groaza insuportabila ca lumea asta e sinistru la puterea infinit?

Anonim spunea...

Tot eu.
Si ma mai amuza ceva.
Toti sint revoltati pe aia care nu asculta, sa zicem, cuvintul Domnului...
Dar, fratilor, am pus eu un atom in mine? Am pus apoi vreunul in rostul lumii din jur? Daca nu, de ce m-as omori prea tare cu responsabilitatea faptelor mele? Doar pentru ca in carti scrie una sau alta ori da bine sa fii impotriva celor care-si refuza responsabilitatea (pentru ce nu e al lor...)?

Anonim spunea...

Biblia...
Asta e, ii ziua hazului...
Parca si vad cum era scrisa, cindva, cu damigeana la piciorul mesei ori cum perspectiva unei adapari solide spre seara...

Anonim spunea...

Biblia...
Vin unii, scos citatul care le convine de acolo si pe urma asteapta sa cazi pe spate... Nici prin cap nu le da ca tu s-ar putea sa nu iei prea in serios scrisele ei. Iar cind miros asta, ar vrea sa te extermine...
Forta credintei lor sta in neexistenta vreunor cirtitori...
Ce slabe sint religiile, de vor sa le distruga celelalte "surori"... Forta lor este unanimitatea... sa nu arate nimeni cit de subrede sint...

Anonim spunea...

Dragostea.
Exista o obsesie a dragostei.
Da bine, ce-i drept. Arati teribil in mahala, cu asa vorbe pe buze... Eventual ca nu dormi noaptea de grija dragostei in lume...
Or exista atitea lucruri deluat in seama... Inclusiv ura... Caci, sa fugim de ura sau altele poate oricare...
Frumos poate fi inclusiv in a-ti accepta disperarea, teama, dispretul, greatza si tot ce mai sadi Dumnezeu ala in noi...

Anonim spunea...

"Ce au in comun homosexualii si malahienii? Irosirea spermei, nefolosirea ei pentru procreere."
Pai daca as procrea pe cit imi poate sperma, am fi doi pe metru patrat, asta daca nu am fi murit de foame demult...

Apoi:
"De asta nu mostenesc imparatia cerurilor? Neavand urmasi genele lor dispar, nu?"
CARE IMPARATIE A CERULUI? A lui Sanchi Imparat? Mare trebuie sa va fie groaza ca Dincolo nu e nimic, de va imbatati cu asha apa rece...! pai de unde in urma unui fir de nisip de timp (o viata de om), la scara eternitatii, eu imi voi asigura sau ba un loc in Rai, a perpetuite?
Multe credem, cind ne e groaza...

azi